A kávézó és teázó csokizó
2009. március 15. nyitottunk meg az Újpesti picac és Vásárcsarnok
területén. Bár a nevünk a kávéra utal, legalább annyira vagyunk teázó
is, hiszen több kiváló minőségű tea is szerepel választékunkban.
Az ARABICA CAFÉ-SHOP kialakításakor legfőbb szempontunk volt, hogy az
újpesti piacon is legyen egy klasszikus kávéházi világot képviselő
hely, mely színvonalában és termékeivel felveszi a versenyt az ország
legjobb kávézóival,teázóival és menedéket nyújt a megfáradt vásárlók
számára.
Magyarország azon kevés helyéhez tartozunk, ahol a forró és jeges
csokoládék valódi csokoládéból készülnek, és bátran merjük állítani,
hogy azok közül is az egyik legfinomabb az általunk készített.
Kávéitalainkat hozzáértéssel és a legnagyobb odafigyeléssel készítjük.
Megtalálhatóak közöttük az olasz, francia és a bécsi pörköléssel
készült kávé italok. A kávéválaszték alapitalai és különlegességei,
illetve számos általunk kitalált - és ezért máshol nem is kapható - ital
egyaránt.
Legfontosabb számunkra, hogy vendégeink szeressék az ARABICA
CAFÉ-SHOP-ot. Olyan hely legyen, ahova szívesen ülnek be barátaikkal és
ismerőseikkel.
2010 november 16-án nyitottuk 2. üzletünket a GARAY ÜZLETKÖZPONT földszintjén, ahol különböző akciokkal szeretettel várjuk minden kedves vendégeinket.
Arabica
Az arabica cserje meredek hegyoldalakon érzi magát a
legjobban, vulkáni talajra, kevés napfényre, rengetek esőre, és még
több árnyékra van szüksége. A nagy magasságban termő babszemek más
fajtához képest keményebbek, az ízük finomabb és aromásabb, így jobb,
„erősebb” kávé főzhető belőle, azonban fontos tudni, hogy az arabica
koffeintartalma közel harmada a robusta koffeintartalmának. Tehát a
kávéfogyasztó erősebb íz, finomabb aroma és az intenzívebb illatanyagok
miatt érzi úgy, hogy erősebb kávét fogyaszt, ha a jobb minőségű arabicát
választja. Az arabicában lévő savtartalom is alacsonyabb, mint a
robustában, ezért a gyomorproblémákkal küszködő emberek is nyugodtan
fogyaszthatják. Ennek a kávénak az utóíze sokkal tovább megmarad. Talán a
fentiekből egyértelműen következik, hogy a jobb kávészaküzletek csak jó
minőségű arabica kávét árusítanak, a kávérajongók is ezt részesítik
előnyben.
Robusta
A robusta fajtának a cserjéje rendkívül edzett, sok
betegségnek ellenáll, bőtermő, jelentősen alacsonyabban, akár ezer
méter alatt is termeszthető. Sokkal kevesebb esővel is beéri, mint a
jobb fajták. Noha a robusta kávé jól keverhető a jobb minőségű
arabicával, minősége messze elmarad attól, saját íze össze sem
hasonlítható az arabicával. Éppen ezért a robusta többsége jelentősen
olcsóbb, mint az arabica. Tehát minél olcsóbb egy kávékeverék, annál
több robusta van benne. A kereskedelemben kapható kávék többsége is
ilyen. A SEMIRAMIS üzlethálózatban ilyen nem kapható.